مسعود جورابی کارگردان برنامه "راه" با موضوع بررسی دستاوردهای علمی، اقتصادی، فناورانه و ورزشی ایران برای پخش در دهه فجر از شبکه سه سیما آماده می شود، گفت: این برنامه با استناد به سایت ها و منابع و مراجع معتبر بین المللی و با توجه به شاخصه مساحت سرزمینی و جمعیت نگاهی به پیشرفت های ایران در حوزه های مختلف دارد.
به گزارش روابط عمومی شبکه سه سیما، مسعود جورابی کارگردان برنامه تلویزیونی "راه" درباره ساختار این برنامه که دستاوردهای علمی، فناورانه و توفیقات اقتصادی و ورزشی ایرانیان میپردازد، به خبرنگار روابط عمومی این شبکه توضیح داد:
ما سعی کرده ایم این برنامه را به صورت مستندی علمی پیش ببریم. برنامه "راه" شاخصه ای دارد که آن را نسبت به برنامه های مشابهی که با موضوع مشابه ساخته شده است، متفاوت می کند. از این نظر که این برنامه اطلاعات و موضوعات را با استناد به سایت ها و منابع بین المللی معتبر تنظیم و تدوین می کند.
وی با تاکید بر این که در این برنامه فردیت ملاک نیست، افزود: آنچه در این برنامه مهم است فردیت نیست بلکه دستاوردهایی که توانسته اند رتبه بندی ایران را در حوزه های مختلف در مقایسه با سایر کشورها ارتقا دهند، اهمیت دارند. در این بار مثالی می زنم تا روشن تر شود. در هر خانواده ای از هر یک از اعضای اعم از فرزندان و والدین انتظاری می رود و همچنین حقوقی برای آنها تعریف شده است. اگر آنها نتوانند در حد انتظارات از پیش تعیین شده ظاهر شوند، به تبع ممکن است مورد سرزنش قرار بگیرند و برعکس اگر فراتر از آن باشند مورد تقدیر قرار می گیرند. در سطح کلان و ملی هم مشابه این اتفاق می افتد. در یک رتبه بندی جهانی هر کشور از نظر وسعت سرزمینی و جمعیت در رتبه ای قرار دارد که ایران از این میان رتبه 18 را به خود اختصاص داده است. این ملاک برای تعیین موقعیت کشور ما در حوزه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
جورابی ادامه داد: بر این اساس اگر در حوزه اقتصاد ایران توانسته باشد در رتبه 18 بین المللی قرار گیرد یعنی در حد و اندازه های خود ظاهر شده و اگر نه افت داشته و لازم است برای پیشرفت و به دست آوردن موقعیت مطلوب تلاش کرد.
وی درباره حوزه های مورد بررسی در این برنامه بیان داشت: آموزش عالی، نانو تکنولوژی، صنعت رایانه، روباتیک و رقابتی که بین کشورهای مختلف در این بخش ها وجود دارد، از جمله حوزههایی است که در برنامه "راه" مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است.
این کارگردان با تشریح موضوعات هر قسمت گفت: برنامه "راه" در 10 قسمت 20 دقیقه ای تهیه می شود و در حال حاضر روزهای پایانی ضبط خود را پشت سر می گذارد. قسمت اول این برنامه به معرفی ملاک بررسی موفقیت ها و دستاوردهای ایران بر اساس دو شاخصه مساحت سرزمینی و جمعیت اختصاص دارد. همچنین دومین و سومین قسمت آن نیز درباره وضعیت ایران در ارائه مقالات علمی در دنیا و سهم آن از تولید علم در جهان است.
از قسمت سوم به بعد نیز مباحث علوم و فناروی های نوین، فناوری نانو، المپیادهای علمی دانش آموزی، عملکرد نیروگاه های برق، سطح آموزش عالی، صنعت نفت و پتروشیمی، مهندسی رایانه که خود به 7 بخش از جمله سخت افزار، نرم افزار، روباتیک، هوش مصنوعی و... تقسیم می شود، می پردازد.
وی درباره شرایط تولید این پروژه نیز یادآور شد: اگرچه برنامه "راه" تعداد قسمت های زیادی ندارد، اما کاری پرلوکیشن است. چنانچه تاکنون از بیش از 60 لوکیشن در این برنامه استفاده شده است و به طور متوسط در هر قسمت به 3 یا 4 مکان متفاوت سر زده و در آن تصویربرداری داشته ایم. در واقع می توان گفت از شمال کشور تا جنوب به شهرها و مناطق مختلف سرزده ایم.
برنامه "راه" به تهیه کنندگی امیرفکری و کارگردانی مسعود جورابی و البرز سبحانی روزهای پایانی تولید خود را سپری می کند.