ارشا اقدسی بدلکار فیلم های سینمایی و مجموعه های نمایشی که عنوان برترین بدلکار مسابقات بدلکاری روسیه را برای چپ کردن اتومبیل در سال 2012 یدک می کشد، با حضور در برنامه "یک فنجان چای" از سختی ها و الزامات این رشته هنری و صنعتی گفت.
به گزارش روابط عمومی شبکه سه سیما، ارشا اقدسی بدلکار سینما و تلویزیون که از شاگردان مرحوم پیمان ابدی بوده است، عصر امروز_یکشنبه 7 دی_ در برنامه "یک فنجان چای" گفت: بدلکاری به نوعی همان کتک خوردن به مفهوم سابق در سینماست اما با پیشرفت فناوری در سال های اخیر این رشته هم پیشرفت های زیادی داشته است. به طور کلی بدلکاری را می توان با دو شیوه در سریال ها و فیلم ها اجرا کرد.
وی افزود: نخست این که یک سری حرکات از بدلکار خواسته می شود. دوم این که همه مراحل از طراحی تا اجرا به او سپرده می شود. ضمن این که بدلکاری یک کار کاملا تیمی است و اجرای صحنه ها به هیچ وجه با کار و تلاش یک نفر عملی نمی شود. همچنین این رشته به نظر من به تعادل جهان کمک می کند.
اقدسی با تاکید بر این که بدلکاری ترکیبی از هنر و صنعت است، ادامه داد: بدلکاری در حال حاضر به سمتی پیش می رود که بازیگر خود مجری آن باشد و تدارک و زمینه سازی برای اجرای یک صحنه هم توسط بدلکار صورت بگیرد. زیرا بیننده دوست دارد ببیند قهرمان قصه خود صحنه ای را اجرا می کند. این رشته را باید یک هنرصنعتی دانست. در واقع سینما هم خود صنعتی است که به واسطه آن می توان فرهنگ و هنر را نشان داد.
وی درباره نحوه آشنایی اش با مرحوم پیمان ابدی نیز گفت: من برای رشته تربیت بدنی از کشور ایتالیا بورسیه شده بودم که به طور اتفاقی با مرحوم ابدی آشنا شدم. پیش ایشان رفتم تست دادم و برای بدلکاری پذیرفته شدم. اگرچه قبل از ایشان هم کسانی بدلکاری را در ایران دنبال میکردند اما مرحوم ابدی اولین کسی بودند که با شیوه ای امروزی بدلکاری را در مدل های جدید خود معرفی کردند.
وی درباره تجربه حضور خود در مسابقات بدلکاری روسیه و کسب جایزه نخست این مسابقات توضیح داد: سه سال پیش در ایران موفق شدیم با اتومبیل دو دور روی هوا بچرخیم که تاکنون در کل دنیا فقط دو نفر موفق به این کار شده اند. به خاطر این اتفاق هم به مسابقات بدلکاری روسیه دعوت شدیم و در آنجا هم توانستیم در ماده چپ کردن اتومبیل که با شاخصه های مختلفی از جمله متعداد ملق خوردن ها و نحوه آن ارزیابی می شود مقام اول را کسب کنیم.
این بدلکاری که تجربه همکاری با پروژه های ترکی، آمریکایی و هندی را در این حوزه دارد، اضافه کرد: سینمای هند به واسطه اغراقی که در آن هست بدلکاری را با شدت بیشتری دنبال می کند و تفاوت سطح بدلکاری آن با ایران هم تنها به خاطر هزینه ای است که صرف این رشته در هند می شود. حال آن که در ایران هم تکنولوژی و هم نیروهای فعال و باانگیزه و استعداد زیادی وجود دارد که باید از آن ها بهره گرفت.
وی همچنین با ابراز تمایل به پریدن از فراز برج میلاد یادآور شد: اگر نوجوانی می خواهد بدلکار شود پیش از هر چیز باید ابتدا از خود بپرسد که آیا واقعا این رشته را دوست دارد یا نه و در حال حاضر در ایران هم دوره هایی برای آموزش این حرفه وجود دارد.
"یک فنجان چای" به تهیه کنندگی و اجرای شاهین جمشیدی کاری از گروه اجتماعی شبکه سه سیماست و در هر قسمت میزبان نمایندگانی از اصناف و شغل های مختلف، ورزشکاران و هنرمندان و نخبگان و مخترعان است. این برنامه روزهای یکشنبه و سه شنبه هر هفته از ساعت 15:30 روی آنتن شبکه سه سیما می رود.