کم شنوایی یکی از شایع ترین اختلالات در تمامی دنیا به شمار می آید که البته در بسیاری موارد به آن توجه لازم معطوف نگردیده است و این امر بسیار تأسف آور است زیرا کم شنوایی و عوارض روحی – روانی آن تا حد قابل توجهی درمان پذیر می باشند.سلامت باشید با حضور دکتر قاضی زاده دوشنبه ساعت 9:00 به علل و عوارض و راههای درمان کم شنوایی می پردازد.
خیلی از کسانی که دچار کاهش شنوایی می شوند، فکر می کنند این مشکل غیرقابل درمان است و برعکس، بعضی ها هم باور دارند کاهش شنوایی در هر صورت درمان خواهد شد یا حداقل با استفاده از سمعک بهبود خواهد یافت.
با وجود آنکه کم شنوایی غالباً مشکل جسمی ایجاد نمی کند اما عوارض اجتماعی و روانی آن بسیار محرز می باشند. این عوارض شامل محرومیت از ارتباط برقرار کردن با دیگران، انزوای اجتماعی، مشکلات حرفه ای، افسردگی، انزوا و از دست دادن عزت نفس می باشند.
کاهش شنوایی مشکلی است که می تواند به علل متفاوت ودر سنین مختلف رخ دهد. به عنوان نمونه کاهش شنوایی در کودکان معمولا به علت تجمع مایع پشت پرده گوش پیش می آید که یکی از علل شایع سنگینی گوش کودکان است. گاهی یک مشکل ساده مانند تجمع جرم در گوش خارجی موجب کاهش شنوایی می شود و بعضی اوقات هم موضوعاتی جدی و مهم مانند اختلالات مغزی و تومورها می تواند عاملی باشد برای سنگینی گوش باشد .از دیگر علل کاهش شنوایی عبارتند از قرارگیری طولانی مدت در معرض سروصدا ، وراثت، بیماری ، واکنش به داروها ، جراحت، جرم گوش، افزایش سن. با توجه به اهمیت این موضوع" سلامت باشید " با حضور دکتر قاضی زاده متخصص گوش وحلق وبینی به علل و انواع کاهش شنوایی، راههای پیشگیری از کاهش شنوایی می پردازد . نقش و تاثیر ویتامین ها و رژیم غذایی بردستگاه شنوایی از دیگر موضوعاتی است که سلامت باشید به آن می پردازد.
این برنامه کاری از گروه دانش و اقتصاد شبکه سه سیما است که اجرای آن را معصومه پارسامهر ، فرشید فهیم وحبیب میدانچی به عهده دارند .