مجید زین العابدین مدیر شبکه سه سیما در جمع عوامل و بازیگران سریال "شمعدونی" در جریان بازدید از پشت صحنه این مجموعه تلویزیونی گفت: سبک زندگی، طنز متعهد و محترمانه ، توجه به موضوعات محیط زیست ، مصرف صحیح و مفاهیم ملی ، دینی و ارزشمند از جمله موضوعاتی است که در عرصه سریالهای طنز به آن توجه نماییم.
زین العابدین در گپ و گفت صمیمانه با سروش صحت، کارگردان، تهیه کننده و بازیگران حاضر در لوکیشن اصلی این سریال واقع در خیابان شریعتی، درباره ویژگی های کار گفت: تاکنون 4 قسمت از سریال شمعدونی را دیده ام و سریالی گرم، جذاب ، پر کشش و دیدنی به نظر می رسد. پیش از این قرار بود شمعدونی در ماه مبارک رمضان پخش شود اما در بررسی هایمان به این نتیجه رسیدیم افزوده شدن قسمتها و پخش آن در فصل زمستان مزیت های بیشتری دارد. وی افزود گروه سازنده در این مدت با آرامش بیشتری کار را پیش می برند و در مجموع پخش زمستانی "شمعدونی" باعث می شود تا سریال بهتر جمع بندی و به بینندگان معرفی شود.
صحت کارگردان پروژه نیز گفت: من سریال "شمعدونی" را بسیار دوست دارم و خودم احساس می کنم تا اینجا کار خوبی شده است. چراکه از گروهی حرفه ای در پشت و جلوی دوربین بهره مند است. از آقای معجونی و قاضی مرادی گرفته تا عرفان برزین بازیگر نقش عرشیا که به لحاظ سنی کوچکترین فرد سریال است همگی عالی بوده اند.
وی درباره ویژگی های این سریال ادامه داد: این سریال کاری پربازیگر است و در خلوت ترین سکانس های ما حدود 9 نفر بازی دارند که سروش صحت گفت در شمعدونی به محتوا توجه ویژه ای دارد و با نقد رفتارهای غلط در قالب طنز سعی دارد رفتار صحیح وجایگزین را در ذهن مخاطب جا بیاندازد.
زمستان را با "شمعدونی" بهاری کنید.
مدیر شبکه سه سیما نیز از دو سریال "همه چیز آنجاست" و "شمعدونی" به عنوان سریال های پاییزی وزمستانی این شبکه خبر داد و گفت: دراین دو فصل فرصت داریم تا دو کار "همه چیز آنجاست" و "شمعدونی" را روی آنتن ببریم. در واقع زمستان با پروژه "شمعدونی" بهاری می شود. هر دو این سریال ها بیش از 50 قسمت دارند. اساسا مخاطب هم با کارهای طولانی تر به لحاظ تعداد قسمت بیشتر ارتباط برقرار می کند و ما هم باید به سمت تولید این گونه آثار حرکت کنیم. مگر زمانی که ضرورت دارد کارهای 13 قسمتی یا کمتر ساخته شود. مانند دوران نوروز یا زمان های خالی پخش دو پروژه و مناسبت های خاص.
وی در ادامه به برخی پیام ها و مفاهیم سریال "شمعدانی" اشاره کرد و افزود: شمعدونی از مفاهیم و پیام های ارزشمندی برخوردار است و می توان به برخی پیام های دیگر هم توجه داشت و در نگارش قسمت های آتی و فصل بعد آن ها را در متن گنجاند.
برای مثال سبک زندگی برای ما یک سرفصل جدی در کارهای نمایشی به شمار می رود و بازخوردهای آن را هم از مخاطبان دریافت می کنیم. بخشی از این بازخوردها را در گفتگوی چهره به چهره با مردم و تعامل میدانی در کوچه و بازار اخذ می کنیم و می فهمیم که از یک موضوع چقدر استقبال می کنند. نشان دادن خانه های بزرگ یا وسایل لوکس و اشرافی که عامه مردم توان تامین آن را ندارند، نباید در طراحی صحنه سریال ها جا بگیرد سبک زندگی می تواند از چیدمان یک خانه تا نحوه تعامل افراد خانواده را شامل شود. از طرفی اشاره به مسائل و موضوعات روز مانند محیط زیست ، مصرف صحیح و قانونگرایی هم باید در سریال ها نمود پیدا کند. برای مثال نصب یک تابلو بر دیوار چنین پیامی را دربر دارد. از طرفی مفاهیم و نمادهای ملی و دینی هم می تواند در دکور و طراحی صحنه به گونه ای مورد استفاده قرار گیرد که مخاطب زندگی روز مره خودش را در آینه سریال ببیند.
فرهنگ تماشای تلویزیون در شهرهای مختلف متفاوت است
مدیر پروژه تابستان و ماه رمضان سیما با تاکید بر تفاوت فرهنگی تماشای تلویزیون در تهران و سایر شهرهای کشور افزود: چندی پیش به یکی از شهرها سفر کرده بودم. با وجود این که این شهر مرکز یک استان است اما ساعت 6 و 7 بعد از ظهر خیابان ها کاملا خلوت می شد و جز بعضی مغازه ها بقیه کار را تعطیل می کردند. در جلسه ای که با مسئولان این شهر داشتم آن ها اشاره کردند که روال کاری در این شهر این طور است. بنابراین در شهری که مردم ساعت 7 عصر به خانه می روند با شهری مانند تهران که گاهی مردم ساعت 12 شب تازه به بیرون از خانه می روند قطعا فرهنگ تماشای تلویزیون هم متفاوت است و آن ها به خاطر تعداد بیشتر ساعت های حضورشان در خانه بیشتر تلویزیون تماشا می کنند. از این رو ضرورت دارد تا ما هم به این تفاوت ها توجه کنیم.
زین العابدین وجوه تربیتی را از مصداق های طنزمحترمانه و متعهدانه دانست و توضیح داد: عده ای ممکن است احساس کنند با تمسخر دیگران و رعایت نکردن احترام افراد خانواده ها با شوخی های غیر قابل پخش طنز شکل می گیرد. مانند لطیفه هایی که نمی توان در جمع خواند اما طنز متعهد معنایی جز این دارد. طنزی است که به کسی توهین نمی کند و در عین حال مخاطب را هم می خنداند. وقتی یک سریال از تلویزیون پخش می شود، در معرض قضاوت و تماشای 75 میلیون نفر قرار گرفته است و باید به این ریزه کاری ها و جزئیات توجه داشته باشیم.
در ادامه این نشست صحت به معرفی بازیگران و نقش هایی که ایفای آن ها را برعهده دارند، پرداخت و به برخی از ویژگی های سنی، رفتاری و اخلاقی کاراکترها اشاره کرد.
مدیر شبکه سه سیما نیز در پایان به گروه سازنده شمعدونی پیشنهاد کرد با برگزاری مراسم رونمایی از این سریال-اتفاقی که هفته گذشته برای سریال "دردسرهای عظیم" صورت گرفت- اثر خود را پیش از پخش عمومی در معرض قضاوت گروهی از مخاطبان و کارشناسان قرار دهند در این بازدید سکانسی از سریال نیز در حضور مدیر شبکه سه سیما و گروه همراه تصویربرداری شد. در این سکانس حسن معجونی در نقش عطا و عرفان برزین بازیگر خردسال پروژه در نقش عرشیا بازی داشتند.
گفتنی است محسن قاضی مرادی، پیمان قاسم خانی، آتنه فقیه نصیری، محمد نادری، نگار عابدی، ویدا جوان، رضا کریمی و... از دیگر چهره های حاضر در این بازدید بودند.