وی در مشاغل مختلفی از قبیل تولید، فیلمبرداری و خدمات ظهور فعالیت و با هنرمندانی چون ابراهیم حاتمیکیا در فیلم بوی پیراهن یوسف و سامان مقدم در فیلم نهنگ عنبر همکاری کرده است. بازی طنازانه او در سریال دیوار به دیوار باعث شهرت بیشتر وی در نزد مردم شده است.
هر چند در گذشته زارعی توانمندیهایش را در صحنه تئاتر و قاب تلویزیون نشان داده بود. زارعی در سریال دیوار به دیوار در نقش شاهرخ خلیلزاده یک پدر سادهدل و بهظاهر دست و پاچلفتی اما در عین حال مهربان بازی خوب و قابلتحسینی از خودش ارائه میکند.
محبوبیت و شهرت چقدر برایتان مهم است؟
همیشه از شهرت فراری بودم. میتوانستم بازیگر معروف و شناختهتری بشوم، اما این کار را نکردم. مهم، نظر و دیدگاه مخاطب است که به بازیگر شأنیت میدهد. من سال 56 برای تحصیل به تهران آمدم و در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به تحصیل مشغول شدم و بیشترین تاثیر را از هنرمند ارزشمند و بادانشی مثل استاد حمید سمندریان گرفتم.
چطور برای بازی در نقش شاهرخ خلیلزاده درسریال دیوار به دیوار انتخاب شدید؟
سالهاست که با آقای مقدم همکاری میکنم و با آثار ایشان آشنایی دارم. این آشنایی باعث شد تا سامان مقدم برای نقش شاهرخ خلیلزاده به من پیشنهاد بازی بدهد و با توجه به حساسیت ایشان در انتخاب بازیگران برای کاراکترها و اعتمادی که به نحوه کار کردن ایشان داشتم، نقش را پذیرفتم.
شخصیت خلیلزاده چقدر به خصوصیات اخلاقی شما نزدیک بود؟
به هیچ وجه شباهتی با من نداشت و این امر درگیری ذهنی دشواری را برایم به همراه داشت. با وجود این تمام تلاشم را کردم که به نقش نزدیک شوم تا بتوانم چهره درستی از این آدم را که یک پدر مهربان است، ارائه کنم.
همکاری با بازیگران توانایی مثل گوهر خیراندیش چطور بود؟
خانم خیراندیش و دیگر بازیگران پیشکسوتی که در این کار حضور داشتند، به جز تجربههای گرانبها پر از شور و نشاط هستند. بازیگری برایشان دغدغه اصلی است و برای خلق هر لحظه تلاش میکنند. از هیاهو و بازیهای غیرحرفهای به دور هستند و این مساله بنده را که در کنار آنها کار میکردم بسیار به وجد میآورد.
منظورتان این است که جوانترها این دغدغه و خواست را ندارند؟
تقابل چند نسل در کنار هم در این پروژه بسیار جذاب و لذتبخش بود. اگر این چنین نبود سختی کار همه را از پا درمیآورد. نوع نگاه جوانترها به لحظات دراماتیک و برخوردشان با موقعیتها به همراه تجربه قدیمیها باعث یکدستی کار شد و درواقع میتوان گفت در سر صحنه دیواربهدیوار به دلیل راهنماییها و مدیریت درست، همه به شدت جوان و به قولی کودک بودند.
به نظر میرسد کودک درونتان قوی است. کما اینکه این کودک صفت بودن در شخصیت شاهرخ خلیلزاده سریال دیواربهدیوار هم قابل مشاهده است.
اشاره خوبی کردید و من خوشحالم که توانستهام خصیصه این شخصیت را خوب انتقال بدهم. به سامان مقدم در حین تمرینات گفتم من برای ایفای این نقش کودک درونم را رها کردم تا برود بازیگوشی، طنازی، شوخی و خرابکاری کند، اما در نهایت کنترلش میکنم تا هر کاری را انجام ندهد. سامان مقدم هم از این پیشنهادم استقبال کرد و راضی بود.
گرچه در برخی موقعیتها خلیلزاده عین بچهها غر میزند و لجبازی میکند.
بله، کودکان هم همینگونه هستند و به همین دلیل است که این شخصیت دنبال پول و مادیات نیست. عشق او همسر و فرزندان است و آدمهای دور و برش را هم دوست دارد. خلیلزاده علاقه دارد زندگی و اوضاع همه روبهراه باشد.
جنس این نوع آدمها در جامعه فعلی روبهانقراض است.
بله، متاسفانه رفتارهای دیگری در بین آدمها رواج پیدا کرده است. البته ایفای نقش خلیلزاده کار سختی بود. زیرا در لبه تیغ قرار داشت و اگر نقش را خیلی رها بازی میکردم در مرز لودگی قرار میگرفت و اگر جدی بازی میشد، سنخیتی با کاراکترش نـداشـت. بینابین بازی کردن واقعا دشوار بود.
استفاده صحیح از لهجه
در گفتوگوهای خانوادگی خلیلزاده لهجه غلیظ دارد، اما در حرف زدنهایش با سایرین لهجهاش خیلی کمرنگ میشود.
درباره این مساله با حضور کارگردان و گوهر خیراندیش به این جمعبندی رسیدیم که نباید در بحث استفاده از لهجه به سمت اغراق برویم. یکی از مهمترین ویژگیهای سامان مقدم این است که به بازیگرانش آزادی عمل میدهد تا بهترین ایده و کارشان را عرضه کنند و با هدایت این نظرات بهترین بازی را از بازیگرانش میگیرد.
در اصل کد ابتدایی را میدهد و بعد بازیگر میتواند طبق این کد بازیش را انجام بدهد. در صحنه هم بشدت مواظب کوچکترین جزئیات است. ما لهجه واقعی اصیل شیرازی را مورد استفاده قرار دادیم. در فضای مجازی خیلی از بچههای شیراز پیام میدهند و میگویند زارعی آبروی ما را حفظ کردی و صیانت خوبی از زبان شیرازی انجام دادی.