کارگردان فیلم سینمایی «ملک سلیمان»، سه شنبه شب در برنامه «چهل چراغ» به گفت و گو با محمدرضا شهیدی فرد پرداخت و در پاسخ به پرسش این مجری و کارشناس فرهنگی از نقش سینما در تکامل نگاه معنوی مردم گفت و با اشاره به یکی از آثار دینی اش، عنوان کرد: «امیدوارم که ساخت این آثار موثر بوده باشد و به نظر این چنین شد. از سریال «مریم مقدس (س)» مثال میزنم که در یکی از کشورهای آفریقایی نمایش داده شد و موجب صلح و آشتی میان مسلمانان و مسیحیان شد. ما در آن جا سفارت داشتیم و بچههای سفارتخانه کار را دوبله کردند و اوضاع آنجا آرام شد. این اتفاقات در خیلی از کشورها افتاد.»
کارگردان آثار دینی و دفاع مقدسی با اشاره به نقش والای سینمای ایران در نگاه جهانیان، عنوان داشت: «در جهان سینمای ایران را با آثار دینی و انسانی و معنوی میشناسند و از سینمای ایران همیشه چنین انتظاری دارند، چون خودشان سینمای سرگرم کننده دارند و آن چه تشنه اش هستند فیلمهای معنوی است. در داخل کشور هم شاهد بودیم که این فیلمها تاثیرات خوبی در روحیه و رفتار مردم داشته است. با وجود این که فیلمهای دینی کمی ساختیم، اما همینها تاثیر گذاشتند.»
شهریار بحرانی با اشاره به این که بودجه لازم برای ساخت قسمتهای بعدی «ملک سلیمان» فراهم نشد، از اقدامات برنامه ریزی شده صهیونیسم جهانی برای عدم نمایش بین المللی فیلم دینی «ملک سلیمان» گفت: «در آن زمان با ۶۰ سینما در کشورهای خاورمیانه و ترکیه برای نمایش فیلم قرارداد بسته شد، اما مصادف شد با مصاحبه رئیس کمپانی یونیورسال در الجزیره که عنوان کرد از نظر ما فیلم «ملک سلیمان» غیرقابل پخش است و قراردادها هم به تدریج فسخ شد! به هر حال این فیلم ضد سیاستهای صهیونیسم جهانی است. چهرهای که ما براساس قرآن از پیامبر معصوم نشان دادیم با آن چیزی که آنها تبلیغش را میکنند، خیلی فرق دارد. از این نظر بعضی از فیلمهای دینی ما در خارج از کشور کاملا تحریم هستند، همین طور که «مریم مقدس» و «ملک سلیمان» تحریم شد.»
کارگردان فیلم «گذرگاه» در برنامه «چهل چراغ»، باورپذیری یک هنرمند نسبت به ساخت آثار دینی را مهمتر از وجود امکانات سخت افزاری دانست و در این ارتباط گفت: «یک کار معنوی و قرآنی با یک هنر والا به دست میآید و مشکل ما این است، چون تجهیزات و تکنولوژی همیشه وجود دارد و ما الان کارگردان ها، فیلمبردارها و هنرپیشههای خوبی داریم، اما بحث این جا است که چگونه مفاهیم روحانی را با زبان هنر بتوانیم به بهترین نحو تبلیغ کنیم. سختی اصلی کار در این جا است.» وی افزود: «بیان و روایت سینمایی مساله مهم در یک فیلم است و این را در نظر بگیریم که بیان سینمایی در غرب هم کامل نیست و آن جا عنصر سرگرمی و جذابیتهای زودگذر بر هنر غلبه دارد و دچار یک ذائقه سازی کودکانه میباشد. مخاطب عادت به سرگرم شدن پیدا کرده است، چون سینمای هالیوود در سیطره یهود است و سقف مفاهیمش در سطح وجدان عمومی جامعه است و به سمت فطرت نمیرود.»
شهریار بحرانی با اشاره به آثار قهرمان پرور هالیوود که به فجایع بشری میپردازند، عنوان داشت: «در آثار فاجعه آمیز هالیوود هیچ وقت شاهد این نیستیم که شخصیتها به خدا پناه ببرند در صورتی که به طور فطری انسان طوری ساخته شده که در وقت گرفتاری، خدا را یاد میکند، اما سینمای جهان سراغ نتیجه گیری و تحلیل خدایی نمیرود. در واقع سینمای امروز جهان ما را به سمت بصیرت نمیبرد. از این نظر از سینمای ایران انتظار میرود این قالب را بشکند.»
کارگردان فیلم دفاع مقدسی «حمله به اچ ۳» در بخشی دیگر از گفت و گو در برنامه «چهل چراغ» که اختصاص به سیطره سینمای غرب داشت، عنوان کرد: «غربیها خیلی زرنگ بودند و مافیای پخش را در دست گرفتند. پول کمپانیها در اختیار آنها است و سینما بعد از صنعت اسلحه سازی بزرگترین صنعت در غرب است. پس در ظاهر ما نمیتوانیم کاری کنیم. اما این قانون دنیا است و از منظری دیگر خدا همیشه کمک میکند. همان طور که به وجود آمدن جمهوری اسلامی ایران با کمک خدا بوده است. برای سینما هم چشم مان به آسمان است.»
شهریار بحرانی با اشاره به فیلم قرآنی «ملک سلیمان» و ظرفیتهای این فیلم برای ارتقای نگاه جهانیان، عنوان کرد: «من اگر قرار بود دوباره این فیلم را بسازم، توضیحات بیشتری درباره مُلک میدادم که داستان راحتتر و قابل فهمتر پیش برود. راستش این چیزی است که خود حضرت آقا فرمودند. خیلی محبت و لطف داشتند، اما گفتند که کاش بخش مُلک را توضیح بیشتری میدادیم. یکی از مخاطبان اصلی فیلم «ملک سلیمان»، حضرت آقا بودند که با این مساله بیشتر درگیر هستند.»
شهریار بحرانی با توصیف مجاهدتهای یاران دشت کربلا برای رسیدن به معرفت حماسه، گفت: «آن یاران مراحلی را طی کردند تا به امام خود برسند و او را درک کنند. ما هم باید رشد کنیم و ارتقا پیدا کنیم و به امام و، ولی خود برسیم. مردان عاشورا هم رشد کردند و در این روز به امام خود رسیدند.»
کارگردان فیلم «مریم مقدس»، در پایان گفت و گو با برنامه تلویزیونی «چهل چراغ»، هنرمندان ایرانی را به بازگشت به اصالت شیعی خود دعوت کرد و راه نجات را در سایه الطاف الهی میسر دانست.